چهارشنبه 27 خرداد 1405 - Wed 17 Jun 2026
  • قیمت دلار امروز چهارشنبه ۲۷ خرداد

  • پایان همکاری مهدی رحمتی با خیبر

  • یادداشت تفاهم‌ ایران و آمریکا؛ انتقادات از ترامپ آغاز شد

  • هشدار اینترپل درباره سونامی جرایم سایبری در آسیا

  • اسموتریچ: از لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد

  • ۱۳۳ هواپیما از زیر موشک‌ها نجات پیدا کردند

  • ۱۰ عادت مهم برای سلامت مغز را بشناسید

  • در حال حاضر مثلث برمودا در تنگه هرمز است

  • فوت ۲ برادر ملکانی در استخر کشاورزی

  • سلطنت‌طلبان و شادی از گل خوردن تیم ملی!/ فیلم

  • اولین شکست آسیایی‌ها در جام جهانی

  • اعتراض رسمی کاپیتان ایران: خسته شدیم

  • افزایش توان موشکی ایران پس از جنگ؛ غیرقابل رهگیری + عکس

  • اگر دشمن عهدشکنی کند، مقابله‌به‌مثل خواهیم کرد

  • منتخب عکس‌های روز جهان / عکس

  • سرلشکر رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود

  • شب اول محرم ۱۴۰۵ با نوای حاج محمود کریمی

  • قالیباف و ونس در روز امضای تفاهم حضور دارند

  • در روز امضای تفاهم دور جدید مذاکرات با آمریکا آغاز می‌شود +فیلم

  • اسرائیل در شرط بندی بر روی ترامپ بازنده شد

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 374656
    تاریخ انتشار: 31/خرداد/1403 - 15:05

    عربستان مشکلات آزاردهنده حج را برطرف کند/آغاز انتقال حجاج +عکس

    در حالی که حدود نیمی از حجاج کشورهای مختلف در قالب کاروان مدینه بعد راهی سرزمین وحی شدند، در مدینه فقط ۱۸۰ هزار نفر می‌توانند اسکان داشته باشند.

    عربستان مشکلات آزاردهنده حج را برطرف کند/آغاز انتقال حجاج +عکس

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس ،

    آغاز انتقال حجاج از امروز

     

    «انتقال حجاج به مدینه از امروز ۳۱ خرداد آغاز شد.» این را رییس سازمان حج سیدعباس حسینی می‌گوید.با پایان مناسک حج، کاروان‌های مدینه دوم امروز به مرور به مدینه منتقل می‌شوند. زائران پاکستانی و اندونزیایی صبح امروز با قطارهای سریع‌السیر مکه را به سوی مدینه ترک کردند. امیر مدینه سلطان عبدالعزیز اعلام کرد که «اسکان در مدینه برای ۱۸۰ هزار نفر (۱۰ درصد حجاج امسال) فراهم است.» این در حالی است که حداقل ۸۰۰ هزار نفر پس از حج راهی مدینه می‌شوند. بر همین اساس حجاج در دوره‌های ۵ روزه در مدینه هستند و بعد از بازگشت به کشورشان گروه‌های دیگر به این شهر می‌روند.

    اواسط اردیبهشت عربستان زائران حج را پذیرش کرد و ایرانیان از ۲۳ اردیبهشت وارد مدینه شدند و روند انتقال زائران تا ۲۱ خرداد ادامه داشت. حدود ۴۰ هزار ایرانی در قالب کاروان مدینه اول به سرزمین وحی رفتند. زائران همه کشورها تا ۲ روز قبل از آغاز مناسک حج یعنی ۲۳ خرداد به مکه رسیدند.
    یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر امسال حاجی شدند. عملیات بازگشت حجاج کشورهای اندونزی و هند از شب گذشته از طریق فرودگاه جده آغاز شده است. ایرانیان هم از فردا به کشور برمی‌گردند. وزیر حج عربستان توفیق الربیعه می‌گوید که «حجاج همه کشورها تا اواسط محرم (پایان تیر) سرزمین وحی را ترک می‌کنند.» البته بازگشت حجاج ایرانی تا ۲۴ تیر برنامه‌ریزی شده است.
     
     

    عربستان مشکلات آزاردهنده حج را برطرف کند

    درپایان ایام تشریق و اعمال حج، نشست شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در مکه مکرمه به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب برگزار شد.در این جلسه که رئیس سازمان حج و زیارت و شماری از معاونین و مدیران سازمان حج و بعثه حضور داشتند، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ضمن قدردانی از خدمات کشور میزبان و برشمردن برخی از نواقص حج امسال خاطرنشان کرد: شایسته است برطرف کردن این نواقص به اجرای طرح‌های آینده احاله نشو‌، امیدواریم این نواقص سریعتر برطرف شود.سرپرست حجاج ایرانی از اعضای تیم مذاکره کنننده با خادمان زائران در وزارت حج و عمره عربستان خواست که موضوع اختصاص وقت مناسب برای اعزام کاروان‌های زائران ایرانی به جمرات را پیگیری کنند؛ چرا که خیمه‌های زائران ایرانی در شرق و جمرات در غرب منا قرار گرفته و شروع عملیات اعزام زائران از ساعت ۱۰ صبح با هوای گرم زمان رفت و برگشت در این مسیر طولانی مناسب نیست.حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به اینکه زائران از رفت و برگشت در این مسیر طولانی با توجه به شدت گرما و نبود سایه‌بان ناراحت هستند، افزود: سال گذشته در برگشت یک زائر جان باخت و امسال هم چند نفر ازدست رفتند. اگر این مساعدت را میزبان به عمل آورد قطعا سپاسگزاری بیشتر را در پی خواهد داشت.وی به ابراز گلایه زائران از وضعیت سرویس‌های بهداشتی و تعداد کم آنها در منا اشاره کرد و گفت: پیشنهاد دو طبقه کردن این سرویس‌ها به میزبان داده شده است و از طبقه پشت بام آن می‌توان برای محل حلق استفاده کرد. همه از وضع کنونی ناراحت و ناراضی هستند و می توان برای رفع مشکل اقدام کرد.

    سرپرست حجاج ایرانی در ادامه با قدردانی از همه دست اندرکاران، سازمانها و ارگان‌های همکار در حوزه حج و حمایت‌های ویژه و مفید رئیس جمهور شهید، اظهار داشت: با عنایات خداوند متعال حج امسال در مجموع به خوبی برگزار شد.وی گفت: به عنوان خادم زائران خانه خدا در راس همه از مقام معظم رهبری تقدیر و تشکر می کنم که حج امسال را حج برائت نامیدند و با این اقدام روحی تازه به کالبد حج گذاری دمیدند؛ به طوری که حج امسال در امر برائت خاص بود و علاوه بر چادر بعثه در دیگر چادرهای زائران ایرانی نیز برگزار شد.

    آغاز فعالیت خطوط اتوبوسرانی ویژه حجاج ایرانی در مکه

    غلامرضا رضایی مدیر عملیات حج گفت: فعالیت حمل و نقل درون شهری برای انتقال حجاج ایرانی از هتل‌ها به سمت مسجدالحرام از ۳۱ خرداد از سرگرفته می‌شود.وی افزود: حجاج ایرانی بیت‌الله الحرام برای رفتن به حرم، تکمیل اعمال و مناسک حج و همچنین حضور در نمازهای جماعت مسجدالحرام می‌توانند از این اتوبوس‌ها استفاده کنند. رضایی با اشاره به اینکه راه‌اندازی این خطوط اتوبوسرانی منوط به مجوز پلیس کشور میزبان است، گفت: ما منتظر هستیم که عوامل پلیس عربستان، مسیرها و ایستگاه‌های اتوبوس اطراف حرم را باز کنند تا فعالیت خطوط اتوبوسرانی از سرگرفته شود.رئیس ستاد مکه حج تمتع یادآور شد: فعالیت اتوبوس‌ها برای انتقال حجاج ایرانی از هتل‌های محل اسکان آن‌ها به سمت حرم ۲۴ ساعته خواهد بود.وی در پایان با اشاره به اینکه تاریخ آخرین پرواز براساس برنامه‌ریزی انجام شده هفتم محرم خواهد بود، گفت: به صورت کلی جابجایی زمان پرواز میسر نیست، اما در موارد خاص که عذر موجه داشته باشند، تلاش خواهد شد که امکان جابجایی فراهم شود.

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما